30.10.2024-01.11.2024 İnglizce Yeterlilik Sınavı

Değerli Öğrenciler,

Bir sonraki Yeterlilik Sınavı tarihleri ve Sınav yönetmeliğine aşağıda ulaşabilirsiniz.  Detayları dikkatlice gözden geçirmenizi öneririz.

Sınavlara girebilecek öğrencilerin listesi daha sonra açıklanacaktır.

Sınav Tarihleri:

İngilizce Yeterlilik Sınavı 1. Kısım: 30.10.2024 saat 11.00

İngilizce Yeterlilik Sınavı 2. Kısım Writing: 01.11.2024 saat 11.00

İngilizce Yeterlilik Sınavı 2. Kısım Speaking: 01.11.2024 saat 13.00

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi İngilizce Seviye Belirleme/ Yeterlilik Sınavı Yönetmeliği

1. Giriş Saati: *Öğrencilerin sınavın başlamasından en az 30 dakika önce sınav yerinde olmaları gerekmektedir.
  2. Geciken Öğrenciler: *Sınav başladıktan sonra öğrencilerin sınav salonuna girmelerine İZİN VERİLMEYECEKTİR. Herhangi bir kesintiyi veya diskalifiyeyi önlemek için dakik olmak çok önemlidir.
  3. Kimlik: *Tüm öğrenciler, sınava gelirken Öğrenci Kimlik Kartı veya fotoğraflı kimlik belgesi (pasaport gibi) bulundurmak zorundadır. Geçerli kimlik belgesi ibraz edemeyen öğrencilerin sınava girmesine İZİN VERİLMEYECEKTİR.
  4. Sınav Yapısı: *Sınav, Dinleme bölümü ile başlayacak, Kelime ve Dilbilgisi bölümleri ile devam edecek ve Okuma bölümü ile sona erecektir.
  5. Sınavdan Çıkmak: *Öğrencilerin sınav bitimine kadar sınıftan çıkmalarına izin verilmez.
  6. Sınav Yeri: *Öğrencilerin, sınavdan önce ilan edilen öğrenci listesine göre belirlenen sınıfta sınav olmaları gerekmektedir.
  7. Süre: *Sınavın toplam süresi 60 dakikadır. Öğrencilerin tüm bölümleri bu zaman diliminde tamamlamaları gerekmektedir.
  8. Elektronik Cihazlar: *Cep telefonları ve diğer elektronik cihazların sınav alanında kullanımı kesinlikle yasaktır.
  9. Cevap Kağıtları: *Öğrencilerin cevaplarını optik cevap formuna kodlamak için kurşun kalem kullanmaları gerekmektedir. Öğrencilerin, cevaplarını doğru bir şekilde cevap formuna kodladıklarından emin olmaları önemlidir. Aksi takdirde puan alamayacaklardır.
  10. Disiplin Politikası: *Herhangi bir kopya teşebbüsünde YÖK öğrenci disiplin yönetmeliği kapsamında (madde 7-8) yaptırım uygulanacaktır.

Öğrencilerin, düzgün ve adil bir sınav süreci sağlamak için bu yönetmeliklere titizlikle uymaları beklenmektedir.