90 (212) 210 10 10

DUYURULAR

İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI (İSTS) VE İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI (İYS) DUYURUSU

Üniversitemize YENİ Kayıt Yaptıran  İsteğe Bağlı, Misafir ve Zorunlu İngilizce Hazırlık (YÖS öğrencileri dahil) Okuyacak Öğrencilerin Dikkatine; 

 

2022-2023 Akademik Yılı İngilizce Hazırlık İngilizce Seviye Tespit Sınavı (İSTS) 03 Ekim 2022 Pazartesi günü 09:00 - 18:00 saatleri arasında bilgisayar laboratuvarlarında ve dersliklerinde; İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) ise,  04-05 Ekim 2022 Salı ve Çarşamba günleri üniversitemiz yerleşkesi dersliklerinde Maslak 1453 NeoTech Kampüste  yapılacaktır.  

Bu bağlamda;  

  1. İSTS'ye zorunlu olarak katılacak YENİ kayıt öğrencilerin sınav saat ve seanslarını belirleyebilmemiz için (www.nisantasi.edu.tr) web sitemizde yabancı diller sayfasında (http://yabancidil.nisantasi.edu.tr)  yayınlanacak olan İSTS kayıt formunu doldurmaları ve sınav tarihinden önce göndermeleri gerekmektedir. 
  2. İSTS'de toplam 50 soru olup sınav, gramer, kelime bilgisi ve okuma anlama sorularından oluşmaktadır. Sonuçları web sitemizde aynı gün sonunda ilan edilecektir. 
  3. Bu sınavda, 100 üzerinden 50 ve üzeri puan alan öğrenciler 04-05 Ekim 2022 Salı ve Çarşamba günleri üniversitemiz yerleşkesi dersliklerinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavı'na (İYS) katılacaklardır.  
  4. Öğrenci sınav salon listeleri sınavdan önce http://yabancidil.nisantasi.edu.tr sekmesinde ilan edilecektir. 
  5. İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) okuma, yazma, dinleme ve konuşmadan oluşan dört temel beceriyi ölçen bir sınavdır. Sınavın uygulama şekline bağlı olarak İYS’de herhangi bir beceri dahil edilmeyebilir. İYS, CEFR ölçütlerine göre en az C1 seviyesindedir.  
  6. İngilizce Yeterlik Sınavı sonuçları 07 Ekim 2022 Cuma günü üniversitemiz web sitesinde duyurulacaktır. 
  7. İngilizce Seviye Tespit  Sınavı (İSTS) ve İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) akış şeması ektedir

Tüm Öğrencilerimize Başarılar Dileriz.  

 

Yabancı Diller Bölümü

Apply Nişantaşı