90 (212) 210 10 10

Misyonumuz

Misyonumuz

Nişantaşı Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü’nün misyonu, üniversitenin misyonuna paralel olarak, ana dili İngilizce olmayan öğrencilere kolaylık sağlayan bir ortamda yüksek kaliteli İngilizce eğitimi vermektir. Hedeflerimiz, öğrencilerimizin kendi bölümlerinde veya programlarındaki çalışmalarını sürdürmelerinin yanı sıra; gelecekteki sosyal ve mesleki yaşamlarında da etkili bir şekilde iletişim kurmaları için gerekli dil becerilerine sahip olmalarını sağlamaktır. Öğrencinin üç programdan hangisine kayıtlı olduğuna bakmaksızın, eğitimciler olarak hedefimiz öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için, bireysel müfredatlar tasarlamaktır.

Hazırlık Sınıfı Modüler Yapısı, vize ya da final sınavları yerine, öğrencinin derste olan durumunun göz önünde bulunması gerektiğini vurgular. Bu vurgu, öğrencilerin dilin dört becerisine hâkim olmalarına ve dilsel ve iletişimsel yetkinlik kazanmalarına odaklanmaktadır.

Fakülte İngilizce Programı, seçkin ve özel öğretim görevlileri tarafından verilen, beceri temelli dersler yoluyla öğrenim dili Türkçe olan öğrencilere İngilizce yeterlilik kazandırır. Bu program, küresel dünyada daha başarılı olmak için, ikinci dili öğrencilerin ufkunu genişletmenin anahtarı olarak görmektedir.

Meslek Yüksekokulu İngilizce Programı, meslek yüksekokulunda okuyan ve Türkçe dilinde eğitim alacak olan öğrencilere hitap etmektedir. Bu program, öğrencilere mesleki yaşamlarında yardımcı olacak İngilizce için bir altyapı kazandıracak dört temel beceri dersini sunmaktadır.

Bu üç programdaki öğretim görevlilerimiz, sürekli olarak kendine dönük öğrenmeyi teşvik etmek için materyallere, öğrencilere ve müfredata en uygun dil öğretim yöntemlerini ve tekniklerini uygulamanın yollarını aramaktadırlar. Eğitmenler, öğrencilerin eğitim hedeflerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla, öğrencilerin müfredattan ve müfredat dışı etkinliklerden en iyi şekilde yararlanmaları için teşvik edildiği öğrenme sürecinin kolaylaştırıcıları ve rehberleri olarak hareket ederler.

Bu öğretim felsefesinin uygulanmasıyla, Yabancı Diller Bölümü’ndeki üç program, ileriye yönelik bir öğrenme deneyimi yaratmaya çalışmaktadır.

Apply Nişantaşı